O Nas

V začetku leta 1990 se je porodila ideja o samostojni podjetniški poti. Po temeljiti analizi trga in tehtnem premisleku, kako razviti podjetniški koncept z malo kapitala in veliko volje, ki bo omogočil hitro rast in varno poslovanje, je nastal GEAPRODUKT trgovsko podjetje na debelo in drobno d.o.o. Podjetje je bilo ustanovljeno 01.03.1990.

Že na začetku smo bili specializirani za trženje svežega sadja in zelenjave, najprej kot veleprodajalec, po nekaj letih poslovanja smo imeli 6 maloprodajnih trgovin s poudarkom na ponudbi svežega sadja in zelenjave, prodajali pa smo tudi vsa ostala živila in pijače. Vse večja koncentracija trgovskih verig na slovenskem trgu nam je narekovala spremembo poslovnega modela. Preoblikovali smo se v povsem veleprodajno podjetje. Z leti smo razvili dostavo do kupcev različnih prodajnih segmentov.
Iz podjetniške priložnosti smo s pridnim delom, pravilnimi odločitvami in s skrbnim upravljanjem razpoložljivih virov razvili največje distribucijsko podjetje, specializirano za sveže sadje in zelenjavo v Sloveniji. Ponosni smo, da smo uvrščeni med 10 največjih distributerjev svežega sadja in zelenjave v Evropi.

Vseh 31 let poslovanja je minilo v prilagajanju, spremembah, dopolnjevanju in izboljševanju. Ves ta čas smo ostali zvesti svojemu sloganu: “Ko užitki niso greh”.

Naše življenje, naše delo in naš fokus se vedno vrti okrog svežega sadja in zelenjave. Uživanje svežih sadežev ni greh, je smernica zdravega življenjskega sloga.

Danes smo uspešno družinsko podjetje, specializirano za distribucijo svežega sadja in zelenjave. Razvijamo lastno pridelavo in predelavo. Pospešujemo prodajo sušenega, pakiranega in konzerviranega sadja in zelenjave, ter oreščkov. Kupcem v Sloveniji in sosednjih državah nudimo kakovostno blago in vrhunsko storitev dostave, elektronsko podprto poslovno sodelovanje, svežo cash&cary izbiro v naših skladiščih v Ljubljani, Mariboru in Kopru, ter udobno nakupovanje iz domačega naslanjača z našo internetno trgovino.

Smo sodobno podjetje v katerem je vodenje poslovanja prevzela mlajša generacija, ki z zavzetostjo in predanostjo razvija poslovni model po meri sedanjega časa.

Naša dejavnost

Smo trgovsko in storitveno podjetje, smo pridelovalec in predelovalec, smo podjetje GEAPRODUKT d.o.o., ki izvaja naslednje dejavnosti:

oskrba slovenskega trga, in trga sosednjih držav,
uvoz in izvoz,
odkup domače pridelave,
skladiščenje blaga v lastnih hladilnicah in zorilnicah, opremljenih z najsodobnejšo tehnologijo,
Cash & Carry za pravne osebe,
pridelava mikrozelenja, zelišč in trajnic,
predelava sadja in zelenjave,
spletna trgovina www.geadostava.si ,
celostna logistika, ki zagotavlja varno dostavo do vrat naših kupcev.

Naši izdelki

Našim kupcem nudimo pester izbor izdelkov različnih blagovnih skupin in različnih programov:
sveže sadje in zelenjava iz različne pridelave:
konvencionalna pridelava,
ekološka in integrirana pridelava,
pridelava po načelih izbrane kakovosti Slovenije,
očiščeno, rezano in pakirano sveže sadje in zelenjava iz lastne predelave,
mikrozelenje, dišavnice in jedilne rože iz lastne pridelave,
konzervirano sadje in zelenjava,
suho sadje in oreščki.

Smo lokalno in trajnostno naravnani

Sodelujemo s podjetji iz 47 držav z 6 kontinentov. Najbolj pristni odnosi pa so s slovenskimi pridelovalci sadja in zelenjave. Sodelujemo z več kot 300 lokalnimi pridelovalci. Njihov trud in vztrajnost sta zlata vredni. Skoraj neverjetno je, da imamo vsak dan v naši ponudbi tudi slovenske izdelke. Kljub mrazu, suši, poplavam in vročini z njiv, iz predelave ali iz skladišč dostavijo dogovorjeno lokalno, sezonsko blago.
Trajnostna naravnanost ekipe GEAPRODUKTA se kaže v spoštovanju do generacije, ki je ustvarila in razvila naše podjetje, v ohranjanju njihovih vrednot, odnosu do dela, sočloveka in okolja. V svojem delu in življenju prisegamo na kvaliteto in strogem upoštevanju navodil. Dovzetni smo za inovacije, ki omogočajo prilagodljivost vsem situacijam na naši poti. V naš vsakdan vključujemo ravnanja, ki pozitivno vplivajo na ohranjanje naravnega okolja in skrbno ravnamo z odpadki.

Smo zavezani h kakovosti in varnosti

Kakovost naših izdelkov in storitev spremljamo vsak dan, trudimo se, da so naši kupci zadovoljni z našimi izdelki, ki so varni za njihovo zdravje in zdravje njihovih kupcev. Naš trud izkazujemo z zunanjimi kontrolami, ki se izvajajo vsako leto. Certificirano smo za:
skladiščenje, pakiranje, distribucijo in prodajo EKOLOŠKO PRIDELANEGA sadja in zelenjave, zelišč, gob, oreškov, semen, jajc in suhega sadja,
skladiščenje, distribucijo in prodajo sadja in zelenjave z oznako IZBRANA KAKOVOST SLOVENIJE,
lastno pridelavo Mikrozelenja izvajamo v skladu z navodili GLOBALG.A.P., pridobili smo certifikat GGN 4063061430878, ki to potrjuje,
sodelujemo s pridelovalci in razvijamo pridelavo z namenom certificiranja po sistemu GLOBALG.A.P.,
certificiran imamo IFS FOOD standarda,
v letu 2021 bomo uvedli standard kakovosti po ISO 9001:2015,
pripravljamo se na pridobitev certifikata ˝Družbeno odgovoren delodajalec˝.

Naši partnerji

Delujemo v poslovnem okolju, ki se iz leta v leto širi tako na nabavnem, kot na prodajnem področju. Na trgu dela nastopamo konstantno kot iskalec delovnih in inovativnih zanesenjakov, ki bi bili pripravljeni deliti in graditi skupaj z nami zgodbo o uspehu. V prodaji iščemo podjetja, ki so dolgoročno naravnana, v nabavi iščemo pridelovalce, ki so pripravljeni na tesno in dolgoročno sodelovanje. Povsod razvijamo partnerske odnose.

Naši kupci

Naši kupci so trgovske verige, HORECA sistemi (hoteli, restavracije, cateringi), proračunski porabniki (vrtci, šole, bolnice, domovi za ostarele, vojašnice, zapori), trgovci, zadruge, ter zasebni kupci. Dnevno dostavimo blago na 500 – 900 različnih odjemnih mest, vseh aktivnih kupcev imamo 5.000.
Zdravje in zadovoljstvo naših kupcev sta za nas bistvenega pomena. V naši spletni trgovini (www.geadostava.si), ki je namenjena vsem gospodinjstvom, boste našli poleg okusnih izdelkov tudi odlične recepte in koristne informacije o prehrani in zdravju.

Naši dobavitelji

Sodelujemo predvsem s pridelovalci sadja in zelenjave, zelo pomembni partnerji so transportisti, ki za nas opravljajo storitve. Imamo množico dobaviteljev za pomožni material in opremo. Sodelujemo s serviserji hladilne tehnike, vozil in delovnih strojev. Omeniti moramo tudi pogodbene partnerje, ki skrbijo za čisto okolje in dobavo različnih energentov.

Vizija

Vsakodnevno utrjujemo položaj enega vodilnih podjetij na področju distribucije sadja in zelenjave.
Vizija podjetja je v krepitvi vloge vodilnega subjekta na področju distribucije sadja in zelenjave na vseh tržnih območjih Slovenije in drugih sosednjih držav. Podjetje sledi temeljnem poslovnem cilju, da ustvari celovito obvladovanje kakovosti poslovanja in temu je prilagojen poslovni plan v naslednji letih.

Vrednote

Zaupanje in dolgoročno sodelovanje s partnerji

Kot mednarodni uvoznik, prodajalec in distributer sadja in zelenjave smo zaupanja vreden, zanesljiv partner našim kupcem in dobaviteljem. V mnogih letih uspešnega sodelovanja smo razvili tesne vezi z našimi dobavitelji in proizvajalci, ne samo v regiji, temveč po celem svetu. To nam omogoča, da kupcem skozi vse leto zagotovimo vrhunsko sadje in zelenjavo. Naše poslovne partnerje podpiramo z individualnimi, osebnimi in merodajnimi nasveti, ki prispevajo k dolgoročnemu uspehu vseh nas. V svoji poslovni praksi se tako trudimo ohranjati odprte, konstruktivne odnose v skladu z načelom upoštevanja obojestranskega zadovoljstva.

Pester izbor kakovostnih izdelkov

Nenehno spremljamo potrebe trga in prilagajamo ponudbo. Zadovoljen kupec je za nas prioriteta, zato vsakemu prisluhnemo in stopimo naproti. Kakovost naših izdelkov in storitev spremljamo vsak dan. Stremimo, da so kupci zadovoljni z našimi izdelki, ki so varni za njihovo zdravje in zdravje njihovih kupcev. Naš trud izkazujemo z zunanjimi kontrolami, ki se izvajajo vsako leto.

Pristni odnosi z lokalnimi pridelovalci

Sodelujemo s podjetji iz 47 držav z vseh kontinentov. Najbolj pristni odnosi pa so s slovenskimi pridelovalci sadja in zelenjave. Sodelujemo z več kot 300 lokalnimi pridelovalci. Njihov trud in vztrajnost sta zlata vredni.

Trajnostna naravnanost ekipe

Trajnostna naravnanost ekipe GEAPRODUKTA se kaže v spoštovanju do generacije, ki je ustvarila in razvila naše podjetje, v ohranjanju njihovih vrednot, odnosu do dela, sočloveka in okolja. V svojem delu in življenju prisegamo na kakovost in strogem upoštevanju standardov.

Naši sodelavci gradijo v GEAPRODUKTU dolgoročno kariero, kar omogoča stabilen in zaupen odnos, ki ga nadgrajujemo z ugodnostmi in novimi priložnostmi.
V vsakodnevni komunikaciji poskrbimo za motivacijo, širjenje obzorij, spoštovanje integritete in zasebnosti. Iz sodelavcev želimo izvabiti najboljše rezultate s spodbujanjem in usposabljanjem.

Vsako dejanje posameznika je dragocen prispevek
k doseganju visokih ciljev, ki jih imamo.

Hitrost in fleksibilnost

Znanje, sposobnost, inovativnost, delavnost in iznajdljivost, ki jih premoremo, nam omogočajo, da smo hitri. Naš cilj je biti prvi. Ne samo pri prodaji, temveč tudi pri odkrivanju novih potreb na trgih. To dosegamo z učinkovitim krajšanjem razvojnega procesa, hitrim pridobivanjem dokumentacije, usklajeno verigo od nabave do distribucije.
S hitro odzivnostjo in sposobnostjo prilagajanja obvladujemo ovire, ki nam jih postavljajo različne tržne in zakonodajne zahteve. Znamo se spoprijeti z vsakršnimi izzivi – ne glede na velikost in lokacijo. S fleksibilnimi rešitvami znamo upravičiti pričakovanja partnerjev.

Kreativnost in učinkovitost

Pot k vrhunskim rezultatom je ustvarjanje takega vzdušja v podjetju, ki ljudi motivira k inovativnosti in ustvarjalnosti. Zato sodelavce vzpodbujamo, da spregovorijo o svojih idejah in jih, če so prave, tudi udejanjijo. Skupaj vedno znova iščemo nove poti za zadovoljstvo naših kupcev.

Naloge, ki nam jih narekujejo naša delovna mesta, opravljamo po svojih najboljših močeh. Stremimo k temu, da tisto, kar počnemo, opravimo najbolje, kar se da učinkovito in v čim krajšem času.

Ustvarjalnost in ambicioznost

Delo v podjetju nam je izziv za profesionalno in osebno rast, kjer z nenehnim učenjem in osebnim razvojem postavljamo temelje za večjo ustvarjalnost. Vzamemo si čas za razmišljanje, inovativno delovanje in spodbujamo nove ideje ter dobre nagradimo. Neprestano izboljšujemo načine in rezultate dela.
Naši cilji so visoki, vendar uresničljivi. Imamo pogum za sprejemanje ovir in napak, iz katerih se znamo učiti. Postavljamo si visoke cilje na ravni podjetja in na ravni vsakega posameznika, pri čemer spodbujamo zdravo tekmovalnost, težnje po izobraževanju in napredovanju na delovnem mestu, hkrati pa se trudimo doseči ravnovesje med delom in družino.

Odgovornost in gospodarnost

Naš slogan se glasi: »Ko užitki niso greh«
Sprejete obveznosti in obljube vedno uresničimo, ter poskrbimo, da kupec občuti vse užitke, ki so plod našega dela, organizacije in pridobljenih znanj v preteklih 30. letih uspešnega poslovanja.
S sredstvi podjetja v vseh okoliščinah in vedno ravnamo racionalno, kot da bi bila naša osebna last, obenem pa si prizadevamo s čim manjšimi vložki maksimirati iztržek. Ker smo naravnani k rezultatom, delujemo v smeri razvoja, doseganja optimalnih pogojev na trgu, stalnega zniževanja stroškov, neprestanega iskanja poslovnih priložnosti in ustvarjanja dobička.